Lichtplan

LICHTPLAN


Voor een goed verlichtingsplan is het belangrijk om de verschillende functies van wonen en werken duidelijk in kaart te hebben.

De verlichting zal functioneel gebruikt worden; kan ik genoeg zien tijdens werken, lezen, koken etc. Maar ook de sfeer en uitstraling zijn zeer belangrijk.

Daarom is het van belang om voor de verbouwing of nieuwbouw na te denken over wat de wensen en eisen zijn.

Het eerste waarover een duidelijk beeld moet komen is wat er in elke ruimte zal gaan gebeuren. Een goed indelingsplan is hierbij essentieel. Zie hiervoor ook interieurontwerp en advies verbouwing.

Aan de hand van het indelingsplan maakt Binnenhuisstijl een lichtplan. Dit wordt uitgewerkt op een plattegrond met schaal 1:50


Wanneer kan een lichtplan gemaakt worden?

Het tijdstip om een lichtplan samen te stellen bij nieuwbouw en verbouwingen is wanneer de tekening met indelingsplan definitief is en voordat de bouw gestart is.

Bij bestaande woningen kunt u het (ver)plaatsen van leidingen laten samenvallen met het opnieuw schilderen/afwerken van wanden en plafonds. Het maken van een sleuf voor de elektriciteitsleidingen kan dan redelijk eenvoudig samenvallen met de werkzaamheden die dan toch al uitgevoerd gaan worden aan wanden en plafonds. Uw woning zal een sterke opwaardering krijgen met goed geplaatste verlichting.


OP ZOEK NAAR VERLICHTING?

Best lastig hè om de juiste lampen te vinden die bij uw interieur passen.

Wij helpen u graag met het vinden van de perfecte lamp(en).